Ik heb mijn leven terug kreeg

Esther Søegaard, 77 jaar oud, lijdt aan lymfoedeem en is niet in staat, haar eigen benen op te tillen. Zij kreeg drie jaar geleden een RotoBed®.

Gedurende vele jaren werd mijn leven beheerst door het schema van de zorgverleners. Mijn benen zijn zo gezwollen, dat mijn knie een omtrek heeft van 92 centimeter en ik mijn benen niet zelf omhoog in bed kan krijgen.

Voordat ik werd goedgekeurd voor een RotoBed®, had ik thuis zes keer per dag hulp van verzorgers. Volgens schema kwamen ze om 12.30 uur om mij voor mijn middagdutje in
bed te helpen, wat betekende dat ik vóór die tijd mijn lunch moest nuttigen.
In de avond werd ik tussen 21:30 en 22:30 naar bed gebracht, de precieze tijd was afhankelijk van wat de gemeente het beste uitkwam. Het was frustrerend, niet naar bed te kunnen als ik dat wilde en helemaal, waneer ik gasten had. Zij zouden immers het huis moeten verlaten voordat de hulp kwam terwijl we bijvoorbeeld gezellig met elkaar speelden en ik net een goede hand met kaarten had. Nadat ik mijzelf klaar voor de nacht gereed gemaakt had, zat ik vaak te wachtten tot de hulp kwam om mij in bed te helpen. Dit resulteerde in een slechte nachtrust.
Toen ik het RotoBed® volautomatisch kreeg, kon ik plotseling zonder hulp in bed komen. Ik stopte met mijn middagdutje omdat ik‘s nachts veel beter sliep. En hulp van zorgverleners kon tot twee keer per dag worden teruggebracht. Nu eet ik wanneer ik honger heb en niet meer afhankelijk van de tijd dat de verzorgers komen.
De RotoBed® heeft mij een betere kwaliteit van leven gegeven. Niet meer het schema van de verzorgers of de gemeente, controleert mijn leven, maar ikzelf. Als ik bovendien bereken wat dit bed de gemeente aan de uren zorg bespaart, dan mag ik aannemen dat niet alleen ik, maar iedereen tevreden is.

9 interessante praktijkgevallen met RotoBed® Volautomatisch